Luomusertifioidut viinit edustavat luonnonmukaista viinintuotantoa. Vuodesta 2012 EU:n lainsäädäntö on vaatinut, että luomuksi luokitellut viinit tulee olla sekä viljelty että valmistettu luonnonmukaisesti.
Maaperän luonnollisen hedelmällisyyden ylläpitämiseksi luomuviljelyssä ei käytetä lainkaan kemiallisia torjunta-aineita. Luomuviinien valmistuksessa lisäsulfiittien käyttö on rajattu ja luomuviineissä onkin lähinnä tuotantoprosessissa luontaisesti syntyviä, säilyvyyttä ja tasalaatuisuutta parantavia sulfiitteja.
Itse viini valmistetaan aina rypälemehusta, mutta viinin perinteisessä valmistusprosessissa käytetään usein myös eläinperäisiä tuotteita. Viiniä suodattessa ja kirkastaessa on tapana hyödyntää esimerkiksi kalaliimaa, gelatiinia, muna- tai maitoproteiinia. Vaikka kirkastusaineet yleensä häviävät tuotantoprosessissa, eläinperäisten tuotteiden käyttö tekee niistä ei-vegaanisia.
Vegaanisten viinien valmistuksessa ei käytetä ollenkaan eläinperäisiä tuotteita, vaan suodatusaineena hyödynnetään esimerkiksi saviperäistä bentoniittia.
Tuote täyttää EU:n luomusertifioinnin kriteerit: mm. viljelyssä ei ole käytetty ollenkaan kemiallisia torjunta-aineita, valmistuksen puhdistusaineet ovat säänneltyjä ja tuotteen lisäaineet ja sulfiitit ovat rajattu.
Viinin valmistusprosessissa ei ole käytetty lainkaan eläinperäisiä tuotteita eikä valmis tuote sisällä mitään eläinperäisiä raaka-aineita.